+ search

Fiscaal Recht

Degree type
LLM
Language of education
Dutch
Duration
12 months
Tuition fee EU/EEA
Please enquire
Tuition fee Non EU/EEA
Please enquire
Education type
Fulltime,Parttime
Start of program
Please enquire
Application deadline
Please enquire
Accreditations
Netherlands Government
Type of institution
Research University
City
Tilburg

Program description

Studenten die kiezen voor deze master weten al dat Fiscaal Recht zoveel meer is dan goochelen met cijfers om een bepaald belastingsvoordeel te halen. Vanzelfsprekend kent en overziet de student de fiscale wetgeving en weet hij ook wat de invloed is van een arrest of wetswijziging op de praktijk.

We bieden studenten een denkkader aan dat hen in staat stelt een mening te vormen rond actuele thema’s. Voorbeelden hiervan zijn heffing van winst op een aanmerkelijk belang bij emigratie, aftrek van hypotheekrente op de eigen woning, de belastingsvoordelen van multinationals en de implicatie hiervan voor de gewone burger. De realiteit is niet altijd zwart of wit. Een belastingsvoordeel voor een bepaalde groep belastingplichtigen impliceert dat andere belastingplichtigen dat verschil moeten bijpassen. De student verwerft inzicht in deze maatschappelijke vraagstukken en zal op die manier een goede fiscalist worden. Dat is de meerwaarde waar wij als opleidings-en onderzoeksinstituut garant voor staan.

De expertise en bevindingen die via onze eigen onderzoeken zijn vergaard, worden rechtstreeks doorgegeven aan de studenten. Het zijn o.a. de hoogleraren zelf die hen hierin wegwijs maken. Ook politici doen regelmatig een beroep op de mening van onze experts. Zo levert Tilburg een belangrijke bijdrage aan het maatschappelijk debat in Nederland.

Doordat wij deel uitmaken van Eucotax, een internationaal samenwerkingsverband waar 13 universiteiten bij aangesloten zijn, ervaren studenten ook wat er op het internationale toneel gebeurt rond Fiscaal Recht. Studenten discussiëren er over onderzoeken en wisselen resultaten uit. Jaarlijks is er een bijeenkomst, telkens op een andere plaats in Europa.

Admission requirements

Language requirements

IELTS overall band: 6.5, IELTS listening: 6, IELTS reading: 6, IELTS writing: 6, IELTS speaking: 6, TOEFL paper based: 577, TOEFL computer based: 233, TOEFL internet based: 90

More information about Master Admission

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

We use non-commercial cookies only. More information. Close this message.×