+ search

Fundamental and Clinical Human Movement Sciences

Degree type
MSc
Language of education
Dutch
Duration
24 months
Tuition fee EU/EEA
Please enquire
Tuition fee Non EU/EEA
Please enquire
Education type
Fulltime
Start of program
Please enquire
Application deadline
Please enquire
Accreditations
Netherlands Government
Type of institution
Research University
City
Amsterdam

Program description

We bewegen de hele dag, meestal zonder er bij na te denken. Hoe komen die bewegingen tot stand? En door welke factoren worden ze beïnvloed?

Presteren onder druk
Tijdens de training is het nemen van een penalty een peulenschil. Waarom gaat het dan juist mis tijdens een belangrijke wedstrijd? Hoe kan een sporter zich wapenen tegen de druk die hierbij om de hoek komt kijken?

Feel the beat
Meebewegen op de maat van muziek. We doen het allemaal, vaak zonder dat we er erg in hebben. Kunnen we gebruik maken van deze eigenschap, door ritmes toe te passen tijdens revalidatie en sporttraining? Efficiënt schaatsen Topschaatsers presteren steeds beter, omdat ze steeds efficiënter schaatsen. Welke parameters bepalen die efficiëntie, en hoe kunnen ze worden getraind? Lopen met een prothese Na een beenamputatie biedt een beenprothese uitkomst. Maar het lopen met zo’n prothese kost extra energie en het looppatroon is minder stabiel. Kunnen we interventies ontwikkelen om deze nadelen te verminderen?

Stilstaan bij bewegen
We bewegen de hele dag, meestal zonder er bij na te denken. Hoe komen die bewegingen tot stand? En door welke factoren worden ze beïnvloed? Ben je gefascineerd door topprestaties van atleten, of vraag je je juist af hoe revalidatieprocessen kunnen worden verbeterd? Wil je weten hoe kinderen nieuwe bewegingen onder de knie krijgen? En waarom dit bij sommigen misgaat? Dan is de masteropleiding Human Movement Sciences echt iets voor jou! Deze opleiding geeft je een breed inzicht in verschillende aspecten van het menselijk bewegen. Van biomechanica tot psychologie. Van inspanningsfysiologie tot neurorevalidatie. En van spierfysiologie tot motorische ontwikkeling. Of je nu kiest voor een specialisatie in sport of gezondheid, je leert deze kennis creatief en kritisch toe te passen. Ondere andere tijdens je onderzoeksstage, waarbij je dieper kunt ingaan op een onderwerp naar keuze.

Admission requirements

Please enquire

More information about Master Admission

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

We use non-commercial cookies only. More information. Close this message.×