+ search

Rechtsgeleerdheid

Degree type
LLM
Language of education
Dutch
Duration
12 months
Tuition fee EU/EEA
Please enquire
Tuition fee Non EU/EEA
Please enquire
Education type
Fulltime,Parttime
Start of program
Please enquire
Application deadline
Please enquire
Accreditations
Netherlands Government
Type of institution
Research University
City
Tilburg

Program description

Deze brede Masteropleiding vormt de ideale voorbereiding op een carrière in de rechtspraktijk. De opleiding levert civiel effect op, het formele toegangsvereiste voor de advocatuur, rechterlijke macht en openbaar ministerie.

De rechtspraktijk is geïnteresseerd in veelzijdige juristen die praktische vaardigheden weten te combineren met een brede kennisbasis en multidisciplinair inzicht. De Master Rechtsgeleerdheid biedt deze combinatie doordat studenten binnen een gemeenschappelijke structuur kiezen voor accentprogramma's. Studenten hebben de keuze uit de volgende accentprogramma's.

Strafrecht
In het accentprogramma Strafrecht verdiep je je in uiteenlopende vraagstukken, zoals het legaliteitsbeginsel, de toelaatbaarheid van levenslange gevangenisstraf, TBS, de mogelijkheden tot heropening van gesloten strafzaken, tribunalenrecht en de uitvoerbaarheid van mensenrechten. Hierbij komt niet alleen de nationale wetgeving aan bod, maar wordt veelvuldig de koppeling gelegd met Europese en Internationale wetgeving en rechtspraak. De strafrechtspleging is in de algemene juridische beroepsuitoefening een belangrijke ‘werkverschaffer’.

Privaatrecht
Het privaatrecht prikkelt. Het privaatrecht is praktisch. Het privaatrecht heeft potentieel. Met het accent privaatrecht leg je een uitstekende basis voor je toekomstige carrière, welke kant je ook ingaat. Het privaatrecht is er altijd en overal: bij het doen van boodschappen, bij het samenleven met een ander, bij het verbouwen van je huis. Voor bijna elke situatie in het leven van alledag zijn er privaatrechtelijke regels. Deze regels zijn soms heel duidelijk, maar soms ook niet. Het komt dan aan op de interpretatie van deze regels. Dit kan leiden tot interessante discussies, of je nu het recht als wetenschapper, advocaat, bedrijfsjurist of rechter bekijkt.

Staats- en bestuursrecht
Wat kan het recht doen om te zorgen dat overheidsoptreden in dienst van de samenleving en binnen de grenzen van de democratische rechtsstaat plaatsvindt? Het accent Staats- en Bestuursrecht binnen de Master Rechtsgeleerdheid draait grotendeels om deze vraag. Het programma weerspiegelt de Tilburgse aanpak van een brede multidisciplinaire basis aangevuld door verdere specialisatie naar keuze.

Arbeidsrecht
Het accentprogramma ‘Arbeidsrecht’ in Tilburg biedt een brede academische vorming in het arbeidsrecht en het socialezekerheidsrecht. Dat zijn belangrijke vakgebieden in de beroepspraktijk. Na deze opleiding kun je aan de slag als specialist in het arbeidsrecht, waarbij je zowel de werkgevers als de werknemers kunt bijstaan.

 

Admission requirements

Language requirements

IELTS overall band: 6.5, IELTS listening: 6, IELTS reading: 6, IELTS writing: 6, IELTS speaking: 6, TOEFL paper based: 577, TOEFL computer based: 233, TOEFL internet based: 90

More information about Master Admission

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

We use non-commercial cookies only. More information. Close this message.×