+ search

Jeugdliteratuur

Degree type
MA
Language of education
Dutch
Duration
12 months
Tuition fee EU/EEA
Please enquire
Tuition fee Non EU/EEA
Please enquire
Education type
Fulltime
Start of program
Please enquire
Application deadline
Please enquire
Accreditations
NVAO
Type of institution
Research University
City
Tilburg

Program description

Het masterprogramma Jeugdliteratuur richt zich op een specifiek cultureel systeem dat geconfronteerd wordt met ingrijpende maatschappelijke veranderingen zoals mediatisering en globalisering.

Deze ontwikkelingen beïnvloeden de productie, distributie en receptie van jeugdliteratuur. In het mastertrack wordt vanuit relevante theoretische concepten zoals 'kindbeeld' en 'adaptatie' en met oog voor historische ontwikkelingslijnen gereflecteerd op actuele debatten in de (internationale) jeugdliteratuur, bijvoorbeeld die over de grenzen tussen jeugdliteratuur en volwassenenliteratuur.

Je leert onderzoeksvragen formuleren en je doet zelf onderzoek om antwoorden op die onderzoeksvragen te kunnen formuleren. In de opleiding gaat dan ook veel aandacht uit naar de ontwikkeling van onderzoeksvaardigheden. Deze vaardigheden zullen je goed van pas komen bij het schrijven van je masterthesis, die de afsluiting vormt van de masteropleiding.

Het masterprogramma Jeugdliteratuur leidt je op tot deskundige binnen het jeugdliteraire veld. Als afgestudeerde heb je specialistische kennis van de geschiedenis en theorievorming van de jeugdliteratuur. Je beschikt over de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor de analyse en interpretatie van jeugdliteraire teksten. Je bent ingevoerd in de institutionele aspecten van het jeugdliteraire systeem. Je hebt geleerd om kritisch te reflecteren op debatten die gaande zijn binnen het veld van de jeugdliteratuur, om zelfstandig onderzoek te doen en om daarover schriftelijk en mondeling te rapporteren.

 

Admission requirements

Please enquire

More information about Master Admission

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

We use non-commercial cookies only. More information. Close this message.×