+ search

Universitaire Lerarenopleiding Levensbeschouwing

Degree type
MA
Language of education
Dutch
Duration
24 months
Tuition fee EU/EEA
Please enquire
Tuition fee Non EU/EEA
Please enquire
Education type
Fulltime
Start of program
Please enquire
Application deadline
Please enquire
Accreditations
Netherlands Government
Type of institution
Research University
City
Tilburg

Program description

Heb jij een passie voor het overdragen van kennis? Vind je het leuk anderen iets te leren? Dan is de Universitaire Lerarenopleiding Tilburg jou op het lijf geschreven!

Iedere student is verschillend, heeft andere talenten en andere ambities. De mogelijkheden na een studie aan de Universiteit van Tilburg zijn divers. De meeste studenten popelen om de kennis die ze tijdens hun studie hebben opgedaan toe te passen in het bedrijfsleven of in een dienstverlenende instelling. Ze willen het liefst direct concreet aan de slag in de praktijk.

Een aantal van de afgestudeerden ambieert een carrière als wetenschapper en gaat nieuwe inzichten ontwikkelen als onderzoeker. Deze studenten gaan vaak verder met een Research Master student of als PhD student.

Andere studenten hebben een passie om de opgedane kennis over te brengen op anderen. Speciaal voor deze groep heeft de Universiteit van Tilburg in samenwerking met OMO (Ons Middelbaar Onderwijs) een aantal lerarenopleidingen ontwikkeld onder de naam ULT (Universitaire Lerarenopleiding Tilburg). Met deze lerarenopleidingen kunnen studenten een eerstegraads onderwijsbevoegdheid behalen, zodat zij in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs les kunnen geven.

Waarin onderscheiden studenten van de ULT zich van afgestudeerden van andere lerarenopleidingen? Met name door hun vakkennis op universitair niveau en door een relatief sterke nadruk op onderzoeksvaardigheden. Door onderzoek van hun eigen praktijk kunnen deze docenten hun onderwijs verbeteren en hun eerstegraads lesbevoegdheid behalen. Dit past binnen het principe van een Levenlang Leren.

Deze lerarenopleidingen zijn in juni 2010 door de NVAO (de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie) officieel geaccrediteerd. Ik nodig daarom de studenten met onderwijsambities uit zich in te schrijven voor een van de lerarenopleidingen van de ULT.

Admission requirements

Please enquire

More information about Master Admission

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

We use non-commercial cookies only. More information. Close this message.×