+ search

Fiscaal Recht

Degree type
LLB
Language of education
Dutch
Duration
36 months
Tuition fee EU/EEA
Please enquire
Tuition fee Non EU/EEA
Please enquire
Education type
Fulltime,Parttime
Start of program
Please enquire
Application deadline
Please enquire
Accreditations
Netherlands Government
Type of institution
Research University
City
Tilburg

Program description

Je hebt in het dagelijks leven zo vaak met belastingen te maken, dat je het waarschijnlijk niet eens merkt. Als je boodschappen doet, een biertje drinkt in de stad of gewoon met de auto rondrijdt. Maar wat doet de overheid eigenlijk met al dat belastinggeld? 

Wie bepaalt hoeveel belasting je moet betalen? Hoe is dat juridisch allemaal geregeld? Zou iedereen evenveel belasting moeten betalen? Tijdens de bachelor Fiscaal Recht ga je op zoek naar antwoorden op vragen zoals deze.

De juridische bacheloropleidingen hebben veel gemeenschappelijke elementen. Een aantal hoofdonderwerpen komt in alle opleidingen terug, zoals privaatrecht, staats- en bestuursrecht, strafrecht en internationaal en Europees recht. Je leert onder andere over de geschiedenis van het recht in Europa, de wijze waarop recht in Nederland en Europa tot stand komt en hoe rechtstelsels in het buitenland georganiseerd zijn. Binnen de Tilburgse rechtenfaculteit is er veel aandacht voor academische en juridische vaardigheden, zoals pleiten, een onderzoek opzetten en bronnenonderzoek. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de rechtspraktijk en het doen van wetenschappelijk onderzoek.

De eerste drie semesters krijg je algemene vakken, daarna specialiseer je je verder in Fiscaal Recht. 

Bindend studieadvies
De rechtenfaculteit maakt gebruik van het bindend studieadvies. Dit houdt in dat je in het eerste jaar, op grond van de tot dan toe behaalde resultaten, een advies krijgt over het al dan niet voortzetten van je studie. Voor alle opleidingen aan de rechtenfaculteit geldt dat (in 2011-2012) je minimaal 70% van alle ECTS (bij geen vrijstellingen is dat 42 ECTS) moet hebben behaald om de opleidingen te mogen doorzetten. Dit advies is bindend en wordt uitgebracht door de examencommissie van de opleiding.

Admission requirements

Language requirements

IELTS overall band: 6.5, IELTS listening: 6, IELTS reading: 6, IELTS writing: 6, IELTS speaking: 6, TOEFL paper based: 577, TOEFL computer based: 233, TOEFL internet based: 90

More information about Bachelor Admission

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

We use non-commercial cookies only. More information. Close this message.×