+ search

Bedrijfseconomie

Degree type
BSc
Language of education
Dutch
Duration
36 months
Tuition fee EU/EEA
Please enquire
Tuition fee Non EU/EEA
Please enquire
Education type
Fulltime
Start of program
Please enquire
Application deadline
Please enquire
Accreditations
Netherlands Government
Type of institution
Research University
City
Tilburg

Program description

Bedrijven vormen het hart van de Nederlandse economie en welvaart. Overnames, reorganisaties, winstdelingen, maar ook advertenties; kranten staan vol van ontwikkelingen die invloed hebben op de samenleving.

Bij bedrijfseconomie bestudeer je organisaties en hun directe omgeving en de relatie tussen die twee. Je doet dit vanuit het perspectief van de vier kerndisciplines organisatie & strategie, accounting, financiering en marketing. Binnen de bachelor specialiseer je je in één van deze disciplines.

Omdat Bedrijfseconomie een breed perspectief hanteert, heb je na de bachelor de keuze uit veel verschillende masteropleidingen.

Jaar 1
In het eerste jaar krijg je algemene bedrijfseconomische vakken als Accounting, Financiering, Inleiding in de organisatietheorie en Marketing. Na je eerste jaar ga je dieper op de stof in.

Accounting is te verdelen in financial en management accounting. Hier staat de kostprijsberekening van een product centraal. De aandacht gaat verder uit naar componenten als afschrijvingen, grondstoffen, voorraden en winst.

Het vak Financiering gaat dieper in op vormen van kapitaalverschaffing. Leen je als bedrijf geld bij een bank of geef je aandelen uit?

Bij het onderdeel Organisatie kijk je hoe een onderneming het best georganiseerd kan worden. Hoe kunnen de taken die werknemers uitvoeren het beste gecoördineerd worden? Op welk vlak is er samenwerking mogelijk met andere bedrijven?

Bij Marketing komen de consumenten en concurrenten aan de orde. Daarnaast bekijk je hoe je anders dan de concurrent kunt inspelen op de behoeften van consumenten met behulp van de marketing-mix. Met andere woorden: wat wil de consument en hoe kan deze verleid worden een product aan te schaffen?

Andere eerstejaarsvakken zijn:

  • Micro- en Macro-economie
  • Wetenschap voor de Praktijk
  • Entrepreneurial Business Planning of Fiscale Economie (je kiest een van deze vakken)
  • de methodevakken
  • Wiskunde 1
  • Statistiek 1
  • Bedrijfseconomie heeft een gezamenlijk eerste jaar met Fiscale Economie.

Jaar 2 en 3
In het tweede en derde jaar ga je je verder verdiepen en uiteindelijk specialiseren in Accounting, Financiering, Organisatie of Marketing. Hiermee kies je een profiel dat tegelijk de sleutel vormt tot een bepaalde mastervariant en/of een beroepsprofiel. In het derde jaar is het mogelijk om een semester in het buitenland te studeren.

watch the video about Bedrijfseconomiewatch the video about Bedrijfseconomie

Admission requirements

Language requirements

IELTS overall band: 6.5, IELTS listening: 6, IELTS reading: 6, IELTS writing: 6, IELTS speaking: 6, TOEFL paper based: 577, TOEFL computer based: 233, TOEFL internet based: 90

More information about Bachelor Admission

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

We use non-commercial cookies only. More information. Close this message.×