+ search

Automotive Engineering

Degree type
B Eng
Language of education
Dutch
Duration
48 months
Tuition fee EU/EEA
Please enquire
Tuition fee Non EU/EEA
Please enquire
Education type
Fulltime,Dual
Start of program
Please enquire
Application deadline
Please enquire
Accreditations
Netherlands Government
Type of institution
University of Applied Sciences
City
Rotterdam

Program description

Als autotechnisch ingenieur weet je alles van de techniek van de auto én van het reilen en zeilen binnen de automotive branche.

Ben jij benieuwd hoe een motor werkt, maar nog meer hoe deze nog efficiënter kan lopen, hoe deze ontworpen is en of er lichtere en betere materialen gebruikt kunnen worden? Ben je geïnteresseerd in welke krachten er op een wielophanging komen als een voertuig een scherpe bocht maakt? Wil je meedenken over milieuvriendelijk vervoer, misschien wel met alternatieve aandrijfsystemen en brandstoffen zoals waterstof? Ben je iemand die niet alleen zelf graag rijdt (of zou willen rijden) maar ook wil uitvinden hoe auto's duurzamer, veiliger en schoner kunnen worden? Kun je daarbij breed denken en verder kijken dan naar wat er op de garagebrug gebeurt? Vind je het leuk om oplossingen te bedenken en daarover met allerlei mensen te praten? Dan is de opleiding Autotechniek jou op het lijf geschreven.

Als afgestudeerd ingenieur kan je afhankelijk van je specialisatie aan de slag als ontwerper/constructeur bij fabrikanten en ingenieursbureaus, als testingenieur bij fabrikanten en onderzoeksinstituten, als productmanager/marketingmanager bij importeurs en als technisch specialist bij een leasebedrijf. Ook een eigen bedrijf is mogelijk.

Al onze opleidingen werken met het Rotterdams Onderwijs Model. Dit model garandeert dat onze opleidingen een ideale balans hebben tussen drie elementen: kennis, praktijk en persoonlijke ontwikkeling.

Stel, je wilt je in de opleiding Autotechniek ontwikkelen tot autotechnisch engineer. In de kennisgestuurde lijn geven we je dan de theoretische basis voor die rol. In de praktijkgestuurde lijn oefen je daadwerkelijk met de rol van ontwerper/constructeur. Je gebruikt de opgedane kennis om problemen te analyseren, conclusies te trekken en een technische oplossing te bedenken en het management te adviseren. En als jij verder wilt als autotechnisch engineer, dan kun je met de persoonlijke begeleiding van de studentgestuurde lijn het beste uit jezelf halen.

 

Admission requirements

Active employment

Bij de duale route volg je de eerste twee jaar hetzelfde programma als de voltijdopleiding. Vanaf het derde jaar ga je drie dagen per week betaald werken in de autobranche en twee dagen naar de hogeschool. Je werk kan liggen in de richting Techniek (ontwe

More information about Bachelor Admission

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

Facebook

Share your thoughts on
studying abroad.

Join the study in the Netherlands facebook community!

We use non-commercial cookies only. More information. Close this message.×